Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu

Notícies

Combatem la precarietat al sector d'Oci Educatiu

La Federació d’Ensenyament CCOOPV i la Patronal AVECOE fan front comú per combatre la precarietat al sector d’Oci Educatiu .
Avui ha tingut lloc la roda de premsa on s’ha denunciat la situació que s’està produint al sector de l’oci educatiu amb la cloenda del curs escolar i l’inici de les activitats d’estiu: Escoles d’Estiu, Tallers, Estius Urbans, Campaments… les licitacions que s’estan fent des de moltes administracions no estan complint amb el marc laboral d’aplicació que és el III Conveni Col·lectiu d’Oci Educatiu i Animació Sociocultural d’àmbit Estatal.
La situació de pandèmia i l’aturada d’activitats d’aquest tipus ha fet que el sector entre en crisi; aquest no es pot resoldre amb una retallada de les condicions i per tant un menyspreu a aquesta activitat que té un caràcter clarament educatiu, i que compleix amb una important funció social. No és presentable que les administracions facen ofertes sense observar les lleis laborals ni que un grup d’empreses rebenten a la baixa les condicions mínimes amb les que hi ha que complir.