Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu

JORNADA 3

7 de maig de 2024. CCC Octubre València

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

CONTINUEM AMB LES JORNADES AVECOE AMB ELS ODS

L’Associació Valenciana d’Empreses Culturals i d’Oci Educatiu (AVECOE) ha començat les Jornades Professionals “PER UNA CULTURA I OCI EDUCATIU COHESIONAT, SALUDABLE I SOSTENIBLE. AVECOE amb els ODS”, un projecte dut a terme amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

Les sessions formatives i de treball van començar el passat 27 de març, amb la Jornada número 1, dedicada a la Igualtat, Diversitat, Inclusió i Accessibilitat en una convocatòria que va treballar els següents ODS: ODS 4: Educació de qualitat, ODS 5: Igualtat de gènere, i ODS 10: Reducció de les desigualtats. Després continuarem amb la Jornada número 2, dedicada a la Salut i Benestar, l’ODS 3. Tots els ODS aplicats a les empreses culturals i d’oci educatiu valencianes.

TERCERA JORNADA: Medi Ambient Econòmic i Social

La programació continuarà el pròxim mes de maig en València. Els ODS número 7, 11, 12, 13, 14, 15 dedicats al Medi Ambient Econòmic i Social, centrarà els continguts de la tercera jornada professional, que tindrà lloc en el CCC Octubre de València.

La fonamentació d’aquesta jornada és el compendi d’ODS per a treballar el medi ambient com a estratègia per a protegir les persones. Pretén visualitzar els elements clau que projecten la complexitat i la transversalitat dels temes de medi ambient econòmic i social, amb el tractament de diversos eixos:

—CIUTATS INCLUSIVES, SEGURES I RESILIENTS. Informació i formació necessària perquè els actors del sector puguen dissenyar projectes de sensibilització en favor dels conceptes de ciutats inclusives, segures i sostenibles. Es tracta de millorar l’educació, la sensibilització i la capacitat humana i institucional respecte de la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació a ell, la reducció dels seus efectes i l’alerta primerenca.

—CONSUM I PRODUCCIÓ SOSTENIBLES. Tractarem de com treballar en les nostres accions els temes d’energia neta i assequible, la nova cultura l’aigua, el reciclatge, la transició verda, el comerç responsable, l’economia de  projectes locals, l’ocupació verda, l’economia verda, el consum responsables, la inversió en solucions sostenibles. 

—ACCIONS PER LA NATURA. EDUCACIÓ AMBIENTAL.  Sensibilitzar sobre la gestió acurada dels recursos naturals, la gestió sostenible dels boscos, lluitar contra la desertificació, detindre i invertir la degradació de les terres i detindre la pèrdua de biodiversitat. Sessió per a treballar de forma pràctica propostes per introduir la mirada d’educació ambiental en totes les accions que desenvolupen les empreses del sector.

PROGRAMA

La primera ponència versarà sobre “Energia neta i accions enfront del canvi climàtic i les seues conseqüències”, la realitzarà la presidenta de la cooperativa AIEOLUZ evolució energètica Núria Baeza. AIEOLUZ és una cooperativa que promou la transició cap a un model energètic més sostenible i responsable, fomentant l’ús d’energies renovables i la implementació de pràctiques ecològiques en les empreses i comunitats.

Núria parlarà sobre ciutats inclusives, segures i sostenibles, energia neta i assequible, accions per a la mitigació del canvi climàtic, transició a una economia verda, comerç responsable i desenvolupament local, i inversió en solucions sostenibles. Durant la ponència, s’intercalaran exemples pràctics entre els continguts teòrics per a garantir la comprensió dels conceptes i conéixer la seua aplicació en les empreses del sector i en les seues activitats.

PONÈNCIA de Miquel Ortiz.

Després de la ponència de Núria Baeza, tindrà lloc la segona ponència titulada “Consum responsable, reciclatge i medi ambient”. El ponent, Miquel Ortiz, Tècnic Superior en recursos naturals, Educador ambiental i Especialista en residus i reciclatge, parlarà sobre la importància de la conservació del medi ambient, hàbits sostenibles i consum responsable, gestió de residus i reciclatge, així com sobre quina és la nostra natura i què podem fer per ella. Miquel Ortiz també destacarà la necessitat de l’educació ambiental vinculant, amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre la importància de protegir el nostre entorn natural. Durant la xerrada, també s’inclourà una xicoteta dinàmica a l’estil rol-play que intentarà recollir i consolidar els temes tractats, facilitant una comprensió més pràctica i interactiva dels conceptes presentats. Aquesta dinàmica permetrà als participants experimentar situacions reals i desenvolupar estratègies per aplicar els coneixements adquirits en la seua empresa o associació.

PONÈNCIA de Marian Val

Després de les ponències de Núria Baeza i Miquel Ortiz, tindrà lloc la tercera i última ponència amb el títol “Podem incloure l’educació ambiental en les accions del sector cultural i d’oci educatiu?”. Marian Val, Enginyera forestal i Especialista en activitats en espais naturals, oferirà una presentació amb propostes pràctiques d’aplicació per sensibilitzar sobre la gestió acurada i responsable dels recursos naturals, la relació de les persones amb el medi ambient, la conservació de la biodiversitat i les accions i actituds en el medi natural. Marian Val destacarà la importància d’integrar l’educació ambiental en les activitats culturals i d’oci educatiu, promovent una major consciència i responsabilitat envers el medi ambient. Durant la seua intervenció, es proporcionaran exemples pràctics i estratègies per implementar aquests conceptes en diferents àmbits, amb l’objectiu de fomentar una cultura més sostenible i respectuosa amb la natura.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *