Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu

AVECOE treballa, juntament amb la FOESC, pel desenvolupament dels CNAE del sector.

El passat 30 de maig, representants de FOESC es van reunir amb directius de l’INE per iniciar un grup de treball pel desenvolupament dels CNAE del sector de l’Oci Educatiu i l’Animació Sociocultural.

AVECOE participa, com integrant de la patronal FOESC (Federación Estatal de Organizaciones Empresariales de Ocio Educativo y Sociocultural), en el grup de treball que s’ha constituït amb l’INE (Institut Nacional d’Estadística) per iniciar formalment el desenvolupament dels CNAE del sector de l’Oci Educatiu i d’Animació Sociocultural. 

Aquesta fita és molt important, un CNAE propi és estratègic per a qualsevol sector econòmic, aconseguir-ho per  a l’Oci Educatiu i d’Animació Sociocultural suposarà el desenvolupament i reconeixement del sector.  És per això que es planteja com una línia principal de treball per a FOESC i també per a l’AVECOE.

Sols l’associacionisme patronal pot arribar a obtenir un reconeixement tan rellevant com aquest… una identificació de sector, que junt amb el conveni laboral, tanca la triada: sector econòmic, treballadors/es i empreses.

En la reunió inicial han participat, per part de l’INE, David Salgado, Subdirector  General de Metodología i Disseny de Mostres, i Adrián Pérez Bote  i Carmen Elena Guaza Picallo,  tècnics de l’entitat; en nom de FOESC,  Pere Mulero, Marcos García i Beatriz Talaverón. S’ha analitzat la situació actual i s’ha constituït un grup de treball entre l’INE i FOESC per treballar el tema.

LA IMPORTÀNCIA DEL CNAE

Els CNAE són codis de “Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques”, i configuren un sistema de classificació d’activitats econòmiques utilitzat en diversos països, incloent-hi Espanya, per a categoritzar i agrupar diferents activitats empresarials relacionades amb tots els sectors, amb l’objectiu principal de facilitar la recopilació, l’anàlisi i presentació de les dades relacionades amb l’activitat econòmica de les diferents societats de capital. Esta classificació s’utilitza tant per a autònoms com per a empreses.

Esta modalitat de classificació s’utilitza per a fins diversos, com l’elaboració d’estadístiques econòmiques, l’assignació de llicències comercials, la determinació d’impostos i la planificació econòmica, encara que cobren especial importància en el marc empresarial, utilitzant els codis CNAE per a descriure la seua activitat principal en documents oficials i registres comercials.

Cada activitat econòmica s’assigna a un codi numèric en el marc de la classificació CNAE. Estos codis poden tindre diversos nivells de detall, des de categories generals fins a subcategories molt específiques, ja que en cadascun d’ells es regulen i recopilen diferents activitats relacionades amb un sector concret, la qual cosa permet obtindre informació real sobre elles i generar estadístiques a nivell nacional.

🤝 BUSQUEM ESTRATÈGIES COMUNES I SUMAR ESFORÇOS 🤝

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *