Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu

JORNADA 3

28 de maig de 2024. CM Rector Peset de València

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

FINALITZEM AMB LES JORNADES AVECOE AMB ELS ODS

L’Associació Valenciana d’Empreses Culturals i d’Oci Educatiu (AVECOE) finalitzarà el pròxim 28 de maig les Jornades Professionals “PER UNA CULTURA I OCI EDUCATIU COHESIONAT, SALUDABLE I SOSTENIBLE. AVECOE amb els ODS”, un projecte dut a terme amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

Les sessions formatives i de treball van començar el passat 27 de març, amb la Jornada número 1, dedicada a la Igualtat, Diversitat, Inclusió i Accessibilitat en una convocatòria que va treballar els següents ODS: ODS 4: Educació de qualitat, ODS 5: Igualtat de gènere, i ODS 10: Reducció de les desigualtats. Després continuarem amb la Jornada número 2, dedicada a la Salut i Benestar. La Jornada 3 dedicada al Medi Ambient Econòmic i Social. Tots els ODS aplicats a les empreses culturals i d’oci educatiu valencianes.

ÚLTIMA JORNADA: DRETS HUMANS I Participació

Finalitzem el mes en València amb l’última jornada de l’AVECOE. Els ODS número 8, 16 i 17 als DRETS HUMANS I PARTICIPACIÓ, Ocupació i treball decent, Conveni col·lectiu del sector, Aliances i participació per a un l’accés significatiu a la informació i la cultura, centraran els continguts de l’última jornada professional, que tindrà lloc el 28 de maig de 2024 al CM Rector Peset, València.

La fonamentació d’aquesta jornada és un compendi d’ODS al voltant de drets humans i participació. L’ODS 8 es planteja com a meta un creixement econòmic inclusiu i sostingut que pot impulsar el progrés, crear ocupacions decents, millorar els estàndards de vida de les persones. Per altra part, els ODS 16 i 17 ens interpel·len a impulsar accions de participació i  creació d’aliances  per al desenvolupament i la transformació social.

OCUPACIÓ I TREBALL DECENT: Entre els drets laborals més importants: el salari, la jornada de treball, els dies de descans… i tots ells han d’estar reconeguts en un contracte individual o col·lectiu. De drets i convenis col·lectius, de certificacions professionals o d’incorporacions al mercat laboral parlem en aquesta jornada.

—ALIANCES I PARTICIPACIÓ: Per al desenvolupament d’una societat en pau, justícia i institucions sòlides és fonamental crear vies de participació dels ciutadans en la construcció  de la societat que volem. Sensibilitzar sobre la necessitat de l’accés a la informació, a la cultura i al coneixement  per a garantir la participació dels ciutadans en la vida pública, la defensa dels drets humans, la solidaritat entre els pobles, la necessitat de col·laboració entre les persones i la lluita per un món millor.

PROGRAMA

Conversa oberta: Conveni col·lectiu del sector d’Oci Educatiu i Animació Sociocultural. Una eina fonamental per millorar les condicions laborals i el desenvolupament del sector.

Ximo Valero, secretari de l’AVECOE i participant en la taula de negociació del IV Conveni Col·lectiu del sector, conduirà una conversa oberta que abordarà diversos aspectes crucials, com ara l’anàlisi del III Conveni col·lectiu del sector, la importància de la seua correcta aplicació per part de les empreses, els punts clau de l’evolució del sector, la necessitat d’un nou conveni, els plantejaments inicials per a treballar en aquest nou conveni, així com propostes i suggeriments per al IV conveni. Aquesta activitat pretén ser un espai d’intercanvi entre els participants del sector, empresaris i treballadors, per analitzar la situació actual i fer propostes de millora per al pròxim conveni.

Ponència sobre Aliances i participació per a un accés significatiu a la informació i la cultura.

Alicia Sellés, bibliotecària i consultora en estratègia i implantació de serveis d’informació i documentació, oferirà una ponència amb propostes pràctiques sobre “Aliances i participació per a un accés significatiu a la informació i la cultura”. En aquesta ponència es parlarà de l’accés a la informació, la cultura i el coneixement, el paper de les institucions, entitats i empreses en la garantia d’aquest accés públic, així com la importància d’una societat justa, pacífica i inclusiva amb institucions transparents i participatives. També es reflexionarà sobre com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 16 i 17 ens obliguen a replantejar els serveis culturals i la participació des de les biblioteques i altres espais culturals i d’oci educatiu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *