Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu

Comença el treball per a desenvolupar el projecte “AVECOE amb els ODS: Per una cultura i oci educatiu cohesionat, saludable i sostenible”

L’Associació Valenciana d’Empreses Culturals i d’Oci Educatiu (AVECOE) impulsa, amb el suport de la Generalitat Valenciana, i a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, el projecte “PER UNA CULTURA I OCI EDUCATIU COHESIONAT, SALUDABLE I SOSTENIBLE. AVECOE amb els ODS”.

Es tracta d’un Pla d’accions per a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 a desenvolupar entre les i els professionals del sector, amb accions formatives i de capacitació, eines pràctiques i enfocaments participatius, així com accions de sensibilització, comunicació i difusió. Tot per ajudar al procés que permeta a les empreses valencianes adoptar decisions que les duguen a implementar activitats professionals relacionades amb els ODS.

JORNADES FORMATIVES

Per una banda, l’objectiu de la proposta és desenvolupar unes Jornades Formatives útils, pràctiques, realistes, eficaces i amb perspectiva de futur i prosperitat. En el projecte està incorporada una MOSTRA DE BONES PRÀCTIQUES entre les empreses valencianes. Una proposta enriquidora per a tots i totes tenint en compte que els ODS són referència obligada d’importància estratègica i enfocament territorial.

D’altra banda, la intenció és identificar aquelles activitats que les empreses del sector ja desenvolupen i que estan relacionades amb els ODS encara que no identificades com a tals. Així mateix, identificar aquelles línies dels ODS que no estan presents en les accions de les empreses del sector per a incorporar-les.

imatge cortesia d’UNESCO-ETXEA

ESTRATÈGIES COMUNES I SUMAR ESFORÇOS

L’AVECOE té molt a aportar a la societat, i també molt a mostrar a l’administració sobre la importància i la manera en què es desenvolupa el seu treball.

Reparar la falta d’informació i allunyar la soledat en la qual es poden sentir els i les professionals a l’hora d’implementar els ODS, és un dels principals eixos d’aquestes jornades, tenint en compte que, segons l’últim baròmetre del CIS, només el 29,4% de la població espanyola sap el que és l’Agenda 2030.

L’aplicació dels ODS ens beneficia en molts aspectes: ens serveix per a millorar les nostres empreses, la formació dels nostres professionals i les activitats que impulsem. Perquè volem que les empreses valencianes estiguen a l’avantguarda en la implantació de les línies de treball marcades per les Nacions Unides (ONU), busquem estratègies comunes i sumar esforços.

17 Objectius

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *