Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu

Les jornades tindran lloc en València i Castelló del 27 de març al 28 de maig de 2024

Per a participar, per favor, reserveu la vostra entrada gratuïta a través del FORMULARI DE PREINSCRIPCIÓ

L’Associació Valenciana d’Empreses Culturals i d’Oci Educatiu (AVECOE) presenta les Jornades Professionals “AVECOE amb els ODS. PER UNA CULTURA I OCI EDUCATIU COHESIONAT, SALUDABLE I SOSTENIBLE”, organitzades amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

Les Jornades estan dissenyades com un Pla d’accions per a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, a desenvolupar entre les i els professionals del sector de les d’empreses culturals i oci educatiu valencianes com agents multiplicadors d’aquests valors, que s’entenen com a guardians de l’estat de dret.

Amb les Jornades Professionals, l’AVECOE vol millorar la capacitació del sector professional en actiu i facilitar mecanismes que permeten alinear les activitats de les empreses i entitats valencianes dins les rutes marcades pels ODS i els seus objectius connexes. Es tracta de promoure decisions d’innovació, aprenentatge i oportunitat en el context valencià, de tal manera que la implementació dels ODS genere valor per a la construcció col·lectiva de coneixement.

PROGRAMA

El contingut de les jornades està distribuït en quatre sessions formatives i de capacitació, eines pràctiques i enfocaments participatius, així com accions de sensibilització, comunicació, difusió i mostra de bones pràctiques. Les activitats tindran lloc des del mes març fins al mes de maig de 2024 en diferents seus de València i Castelló.

Les Jornades Professionals “AVECOE amb els ODS. PER UNA CULTURA I OCI EDUCATIU COHESIONAT, SALUDABLE I SOSTENIBLE” es realitzaran en quatre sessions i amb diferents temàtiques relacionades amb els ODS de l’Organització de les Nacions Unides (ONU):

IGUALTAT, DIVERSITAT, INCLUSIÓ I ACCESSIBILITAT27 de marçValència
SALUT I BENESTAR16 d’abrilCastelló
MEDIAMBIENT ECONÒMIC I SOCIAL7 de maigValència
DRETS HUMANS I PARTICIPACIÓ28 de maigValència

Les jornades es completaran amb una MOSTRA DE PROJECTES DE BONES PRÀCTIQUES. Una sèrie de sessions en línia per a donar a conéixer els projectes desenvolupats en els tallers, que puguen resultar exemple de bones pràctiques en relació amb els ODS. (Persones i Prosperitat).

Si esteu interessats a participar, per favor, reserveu la vostra entrada gratuïta a través del FORMULARI DE PREINSCRIPCIÓ.

IMPORTÀNCIA ESTRATÈGICA — ENFOCAMENT TERRITORIAL

Els ODS que centren les Jornades Professionals “AVECOE amb els ODS” són referència obligada d’importància estratègica i enfocament territorial.

El seu objectiu és abordar el desenvolupament sostenible en les seues dimensions social, econòmica i mediambiental, unides totes elles per la dimensió cultural de la qual gaudim totes les persones. Per característiques de les empreses que formen part de l’AVECOE, la implantació dels ODS permet generar un efecte en cadena entre els seus públics, i també entre els tècnics de les administracions amb els quals treballen habitualment.

ODS: Una qüestió cultural

Tot i que la cultura no està definida en cap ODS concret, des de l’AVECOE es pensa que els ODS es comprenen com una qüestió cultural que crea valor de manera persistent a través de l’acció. Per aquesta raó, les accions de l’AVECOE permeten una anàlisi en tres nivells:

  • Identificar activitats que les empreses desenvolupen i que estan relacionades amb els ODS encara que no identificades com a tals.
  • Identificar línies dels ODS que no estan presents per a incorporar-les.
  • Comunicar i difondre els resultats incidint en la sensibilització, les bones pràctiques i les aliances que ho facen possible.

PERSONES — PLANETA — PROSPERITAT — PAU — ALIANCES

Les jornades estan dissenyades en tres grans blocs que s’emmarquen en els cinc eixos principals de l’Agenda 2030.

  • JORNADES FORMATIVES. Sessions de treball teòric i pràctic per al disseny i producció de propostes culturals i d’oci educatiu alineades amb els ODS. (Persones i Planeta).
  • MOSTRA DE PROJECTES DE BONES PRÀCTIQUES. Mostra en línia de projectes desenvolupats en els tallers, que puguen resultar un exemple de bones pràctiques en relació amb els ODS. (Persones i Prosperitat).
  • CAMPANYA DE COMUNICACIÓ I DIFUSIÓ DE RESULTATS. Promoció de les jornades amb continuïtat en el temps, cobertura informativa i difusió específica de les propostes resultants treballades. (Persones, Pau i Aliances).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *