Associació Valenciana d'Empreses Culturals i d'Oci Educatiu

JORNADA 1
27 de març de 2024. CCC Octubre – València

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA:

https://forms.gle/bBTvtQeLuggxgeDRA

PRIMERA JORNADA

L’Associació Valenciana d’Empreses Culturals i d’Oci Educatiu (AVECOE) ha convocat les Jornades Professionals “PER UNA CULTURA I OCI EDUCATIU COHESIONAT, SALUDABLE I SOSTENIBLE. AVECOE amb els ODS”, un projecte dut a terme amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

Les sessions formatives i de treball comencen el 27 de març amb la Jornada número 1, dedicada a la Igualtat, Diversitat, Inclusió i Accessibilitat. La convocatòria treballarà els següents ODS:

ODS 4: Educació de qualitat
ODS 5: Igualtat de gènere
ODS 10: Reducció de les desigualtats

Tots tres aplicats a les empreses culturals i d’oci educatiu valencianes.

PROGRAMA

CONFERÈNCIA Noelia Valero Doménech.

Coordinadora de projectes en la Asociación Ítaca-ASC, Noelia Valero Doménech parlarà de les “Polítiques d’igualtat en les empreses culturals i d’oci educatiu”. Una intervenció destinada a explicar als i les professionals de les empreses del sector què és un Pla d’Igualtat i la seua aplicació pràctica a l’empresa i a les activitats que promou l’empresa. Posada en marxa. Estructura. Aplicació. Objectiu. Diagnòstic. Disseny. Registre. Implantació. Seguiment. Orientacions teòriques, eines i models.

Valero Doménech també farà una contextualització teòrica de les polítiques d’igualtat entre els gèneres,  la Llei de paritat i la perspectiva interseccional com a ferramenta d’anàlisis, i durant la sessió s’intercalaran exercicis pràctics entre els continguts teòrics, per a garantir la comprensió dels conceptes i conéixer la seua aplicació en l’empresa.

TAULA REDONA. “Inclusió, Diversitat, Accessibilitat. En la igualtat està la diferència”

  • Lluís Noguerol. Empresa CULTURAMA
  • Representant de CERMI CV
  • Representant de COCEMFE
  • Maria Fernanda Chocomeli Fernández. Llicenciada en Ciències de l’EducacióOrientadora Educativa i Professional.

Una sessió per a delimitar els conceptes d’inclusió, de diversitat i d’accessibilitat per a les empreses culturals i d’oci educatiu; conéixer les característiques dels diferents col·lectius i les seues necessitats específiques; parlar de l’educació per a la inclusió com una via per a transmetre valors solidaris des de la diversitat i del trencament de les visions estereotipades sobre les persones i els col·lectius.

CONFERÈNCIA María Fernanda Chocomeli Fernández.

Llicenciada en Ciències de l’EducacióOrientadora Educativa i Professional, María Fernanda Chocomeli Fernández farà una ponència amb propostes pràctiques d’aplicació a les empreses i activitats. Una convocatòria, que amb el títol “Educació inclusiva i accessibilitat”, té com a objectiu dotar als professionals d’instruments i recursos per a aplicar els ODS al disseny, programació, i realització de les activitats que promouen. També es tractarà de com traslladar els conceptes d’inclusió, diversitat i accessibilitat dins l’empresa i en la seua aplicació en activitats promogudes dins del sector cultural i d’oci educatiu.

FILOSOFIA

Les jornades “AVECOE amb els ODS” són el resultat d’un pla d’accions per a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Accions a desenvolupar entre les i els professionals del sector de les empreses culturals i d’oci educatiu valencianes, amb sessions formatives i de capacitació, eines pràctiques i enfocaments participatius, així com accions de sensibilització, comunicació i difusió. Tot per ajudar al procés que permeta a les empreses valencianes adoptar decisions que les duguen a implementar activitats professionals relacionades amb els ODS.

I és que la igualtat no sols és un dret humà fonamental, sinó que és un dels fonaments essencials per a construir un món pacífic, pròsper i sostenible, que va acompanyat de l’educació de qualitat. Aquesta jornada vol aportar coneixement i recursos als professionals que treballen en el sector cultural i d’oci educatiu, perquè puguen desenvolupar millor les accions en favor de la igualtat, la inclusió i l’accessibilitat, especialment per a empoderar als col·lectius vulnerables. El fet de garantir que ningú es queda darrere forma part integral de la consecució dels ODS.

IGUALTAT ENTRE GÈNERES: En el camí per a aconseguir la igualtat entre els gèneres, és important desenvolupar plans d’igualtat en les empreses i entitats del sector cultural i d’oci educatiu. Planificar eixos d’intervenció i línies de treball resulta imprescindible per a impulsar la igualtat real, tant en el funcionament intern de les organitzacions com en les activitats que impulsen.

INCLUSIÓ, DIVERSITAT I ACCESSIBILITAT: Garantir una formació en la sensibilització especial que requereix una educació inclusiva i d’accessibilitat. Treballar per a assegurar l’accés igualitari a la cultura i l’oci educatiu, especialment per a les persones més vulnerables, incloses les persones amb discapacitat, les dones i la infància en situacions de vulnerabilitat.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA:

https://forms.gle/bBTvtQeLuggxgeDRA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *